Om oss

Om oss

Glaucus Assistans

Vi håller hög Kvalité, är Lyhörda, Omtänksamma, Kompetenta och tar Ansvar!

Vår bakgrund

Grundarna till Glaucus Assistans AB heter Sandra Lötbom Andersson och Teija Österberg. Vi har under flera år arbetat tillsammans med personlig assistans och ledsagarservice i både kommunal och privat regi. Under några år arbetade vi på olika håll inom LSS för att sedan förverkliga den dröm som vi länge delat – att starta vårt alldeles egna assistansbolag. Vi är verksamma i Mellansverige, bland annat i Uppsala, Stockholm, Enköping, Örebro med omnejd. Vi utför även ledsagarservice i Uppsala kommun.

Kundnöjdhet

Drivkraft till företagandet är att att utforma assistansen och ledsagarservicen på ett sätt som ger oss nöjda kunder och medarbetare. Vi lyssnar alltid på kundens önskemål och utformar assistansen utefter dessa. Vår fasta övertygelse är att nöjda medarbetare ger oss nöjda kunder.

Kollektivavtal

Glaucus Assistans har givetvis kollektivavtal med Fremia och har tillstånd att bedriva personlig assistans och ledsagarservice från Inspektionen för vård och omsorg.

Vision

Vi på Glaucus Assistans har gemensam erfarenhet från arbete inom vård och omsorg i närmare 60 år. Under åren har vi lärt oss oerhört mycket. Inte bara om funktionsvariationer, ledarskap och lagstiftning. Utan även om hur värdefullt ett gott och respektfullt bemötande är.

För oss är det även viktigt att alltid återkoppla svar på eventuella frågor till våra kunder och medarbetare. Att hålla en hög tillgänglighet med god service är ledord för oss.

Vi trivs väldigt bra ihop och det hoppas vi ska avspeglas i kontakten med våra kunder och medarbetare. Vi har samma grundvärderingar och kompletterar varandra på ett sätt som driver kvalitet, engagemang och verksamhet framåt.

Kontakta oss
Grundare/Ägare

Teija Österberg

Efter 19 års erfarenhet inom akut- och äldrevård, samt 17 års arbete med ledande befattningar och som chef inom personlig assistans och ledsagarservice så kände jag att nu var det dags att starta mitt egna assistansbolag. Det ville jag göra tillsammans med min vän och tidigare kollega Sandra Lötbom-Andersson som jag vet har samma värderingar och grundtankar som jag. Det är viktigt för mig att vara engagerad, skapa förtroende och bygga bra relationer. Det absolut grundläggande för mig är att kunder och medarbetare ska känna sig trygga.

 

Kontakt: teija@glaucusassistans.se

personlig assistans uppsala teija österberg
personlig assistans uppsala teija österberg
Grundare/Ägare

Sandra Lötbom Andersson

Efter 14 år som undersköterska och högskolestudier fick jag mitt första arbete som chef inom personlig assistans och ledsagarservice i Knivsta kommun. Jag valde efter drygt fem år att arbeta med ledarskap i privat regi för att senare övergå till arbete med kvalitetsutveckling, uppföljning och tillsyn av omsorgsverksamheter på bl.a. Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Jag har efter de senaste åren som chef nu fått förmånen att starta upp ett helt eget assistansföretag tillsammans med Teija Österberg. Det viktigaste för mig är att den enskilde får stöd och assistans av absolut högsta kvalitet och att ledarskapet alltid finns tillgängligt för stöd och beslut.

 

Kontakt: sandra@glaucusassistans.se

Kundansvarig

Jacob Österberg

Jag började jobba med människor 2007 då jag jobbade inom Knivsta kommun som personlig assistent, ledsagare och kontaktperson. Jag jobbade i Knivsta kommun till och med 2012 då jag började studera på högskolan i Gävle. Jag läste bland annat ledarskap/coaching och psykologi under mina tre år på Gävle högskola.

Efter mina studier jobbade jag som familjehemskonsulent med inriktning ensamkommande flyktingbarn i två år. 2017 gick jag tillbaka till Knivsta kommun där jag jobbade som boendestödjare inom psykiatri innan jag anslöt till Glaucus assistans. Sedan tidigare har jag haft ett kontaktpersonsuppdrag som jag jobbat med sedan 2010 vilket jag ämnar fortsätta med då det är ett uppdrag som både är roligt men också väldigt givande.

Jag är sambo och vi har en hund som heter Bella som vi spenderar mycket tid med på fritiden. Utöver det lägger jag ner stor tid på det fotbollslag som jag följer runt om i Sverige.

Kontakt: jacob@glaucusassistans.se

jacobbulle
Jurist

Emil Claeson

Vid juridiska frågor samarbetar vi med Emil Claeson som har jobbat inom personlig assistans och LSS-frågor sedan 2016. Han studerade vid Örebro universitet och erhöll där sin juristexamen. Han har mångårig erfarenhet inom LSS, assistansersättning och familje- och civilrättsliga ärenden. Han driver sedan flera år företag Emvald Juridik.

Bemmaningsassistent/Administratör

Marie ``Mia`` Persson

Mia, som hon gärna kallas, bor utanför Knivsta tillsammans med sin sambo och sin hund. På fritiden gillar hon att vara i stallet samt att umgås med sin familj. Mia jobbar som personlig assistent, ledsagare och på kontoret hos oss på Glaucus Assistans. På kontoret jobbar Mia med bemanning och administrativa uppgifter. Mia hjälper även till med jouren var fjärde helg.

glaucus assistans invigning
Verksamhetschef

Linn

Examinerad personalvetare från Uppsala universitet.

Hoppa till verktygsfältet